In English
www.GATU.se

Start Om mig Historia Diskografi Länkar


På bilden från 1967 är jag 8 år gammal och spelar på ett hemmagjort trumset, bestående av konservburkar, kastruller, hinkar och en tunna, i källaren hemma i Hässleholm. Vid den tiden gick jag i musikskola och försökte lära mig spela mandolin. Efter ett år, eller två, tröttnade jag på mandolinspelandet och lade allt spelande åt sidan men drömde ändå om att spela trummor, på riktigt. Det dröjde, fram till början av 70-talet, innan jag fick delar av ett gammalt (kanske från 50-talet) trumset, av vår dåvarande granne. Jag skaffade mer trumutrustning och övade mycket. Mot slutet av 70-talet hade jag ett hyfsat bra trumset och var redo att spela tillsammans med andra. Tidigt, på våren, 1980 ryckte jag in i lumpen, som flygplansmekaniker på F10 utanför Ängelholm. Vi var några lumparkompisar som bildade ett blues-band. Efter lumpen, då blues-bandet upplöstes, såg jag en annons i tidningen, där ett hårdrockband sökte en trummis. Jag svarade på annonsen och provspelade för de övriga två (ja, det var inte fler medlemmar i bandet). Jag blev godkänd och därmed var jag trummis i hårdrockbandet ARROWZ. Bilden från 1983 är under en spelning med ARROWZ.ARROWZ var ett hårdrock-band men ingen av oss såg ut som typiska hårdrockare, med våra propert kortklippta frisyrer. Efter en tid ville vi spela in en skiva, så på våren 1982 åkte vi till Peter Berges studio i Malmö för att göra några demo-inspelningar. Studion låg i källaren under Kronprinsen-huset och var en alldeles utmärkt studio. För övrigt var det samma studio som Hasse Andersson och Kvinnaböske Band spelade in LP:n Änglahund i.
Vi spelade in våra egna låtar Roosalie och Reality, som kan lyssnas på här:

Roosalie
 

  Reality
 

 
1982 lät skivbolaget Pang Records oss göra en singelskiva. Den spelades in i en studio i Linköping. Jag designade skivomslaget. Med kamerans självutlösare tog jag denna gruppbild och kopierad till lith-film blev den en del av skivomslaget.Vi spelade in våra egna låtar Bird of steel och Help me, som kan lyssnas på här:

Bird of steel
 
  Help me
 

Skivan omnämns på olika ställen på internet.  Bl.a. HÄR 


1983 tyckte vi att det var dags att gå in i studion igen för att göra några nya demo-inspelningar. Det blev Studio Ljudspåret i Göteborg, den här gången. En kort tid innan dess, hade jag köpt ett nytt trumset (som jag fortfarande har kvar). Mitt, då nya trumset, som det ser ut nu:

 

Och några bilder från Studio Ljudspåret, då det begav sig:

   Vi utökade bandet med en ny sångare och vi spelade in våra egna låtar Dreams och Sign of the Gods, som kan lyssnas på här:

Dreams
 

  Sign of the Gods
 

 
Vid den här tiden hade jag träffat kvinnan som 1985 blev min fru. Då hon bodde i Dalarna, lämnade jag ARROWZ och flyttade till Falun. ARROWZ tog in en ny trummis och jag började spela i ett pop-band i Falun. Efter 4 år i Falun och utökad familj, flyttade vi tillbaka till Hässleholm och där började jag spela i ett cover-band, som spelade 70-talsrock.
 

En bild från Perrong 23 i Hässleholm, 1989 eller 1990, med mig vid trummorna i cover-bandet.

Omkring 1990 hittade jag, lite slumpartat, en trasig gitarr på en loppmarknad. Det var en Egmond Lucky 7. Jag renoverade den och det blev början på ett samlande, renoverande och spelande på Egmond-gitarrer.
Se vidare min hemsida om Egmond-gitarrer: www.Egmond.se
 
Jag började sjunga basstämman i Stoby Kyrkokör, cover-bandet lades ner och mitt gitarrspelande ökade. Efter några år i Stoby Kykokör, bytte jag 2004 till Hässleholms Kyrkas Vocalensemble.

2014 började jag skapa musik. Min första låt var det som sedan blev I natten. Tanken var att skriva en egen text men jag lyckades inte skriva en text som jag var nöjd med, så jag letade istället upp en dikt som passade in på melodin och det blev Viktor Rydbergs dikt I natten och på den vägen är det ...

               
Up
Till sidans början